Resan

Rhodos var verkligen underbart! Vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell precis vid stranden. Vi hade en underbar utsikt över poolområdet och havet. Dock låg hotellet lite mer avsides än vi trodde så vi åkte en del buss, in till Faliraki (dit kunde man gå, men i värmen var det jobbigt) och till Rhodos stad som bara låg 1,2 mil bort.
Det var sjukt varmt i havet. Det var knappt svalkande. I skuggan var det runt 40 grader om dagarna, men som tur började det blåsa de sista dagarna så man klarade av att ligga i solen lite längre. Strandkanten var stenig, men det var inget man störde sig på. De var jättelena så det gjorde ju inte ont att stiga på dom. Jag blev genast 40 år äldre när jag såg de här stenarna och började plocka dom för att ta hem dom. Sen fick Wille hjälpa mig. Haha, hur många par i 20årsåldern tror ni brukar plocka sten?
Rhodos stad var den vackraste staden jag någonsin sett! Gamla stan bestod av ett av Europas bäst bevarade slott och låg precis vid hamnen. Det här slottet var gigantiskt och man hade byggt in massa affärer och restauranger. Jättemysigt!
På kvällarna brukar jag och Wille gå till en restaurang och sedan gå till en mysig bar och dricka lite fruktdrinkar.

Ett minus med Rhodos är att folket där inte har någon koll alls. När vi skulle hämta våra väskor på flygplatsen kom de på bandet där det stod Bryssel. När man åkte buss stod det alltid fel på dem vart de skulle, så busschauffören fick skrika ut genom dörren vid varje stopp. Trafiken är ju som de flesta vet helt crazy i Grekland. Nästan alla körde moped utan hjälm och skulle en bil svänga kunde man likväl sätta på varningsblinkers. Då vet ju resten att man ska svänga åt något håll iaf. Vi var på Water Park en dag, vi bodde jättenära, där såg man inte många badvakter. Det var ingen som sa till när nästa kunde åka så man fick gissa lite, och hade man tur så blev ingen skadad.

Sammanfattat så hade vi en jättebra resa! Tycker nog inte att man ska åka till Rhodos med ett gäng kompisar, tror det passar par mer. Men det är verkligen en jättevacker ö.

Här är några bilder, kommer lägga upp massa bilder på facebook senare. Tog trots allt 373 bilder!




Kommentarer
Postat av: jennie

jävla chokladbollar! fuskit! Men tur ni haft de kul :D



Hör av dig sen framöver när du har tid att träffas! måste ju få höra om resan irl :D puss



2010-08-27 @ 13:58:16
URL: http://jenniethefrog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0