Klart man blir sjuk när skolan början

Idag började skolan. Det var ingen mjukstart direkt. Vi gick igenom all svensk grammatik på 3 timmar. Skrivkramp! Visste ni att det inte heter imperfekt längre? Det heter preteritum. Det och tusen andra ord har jag lärt mig idag. Den 20 september ska en hemtenta lämnas in och den 24 september har jag en salstenta. Hjälp mig?! Vet ni hur snart det är?!
Nu har jag inte skola förräns på fredag, förutom en dag med lite grupparbete som typ kommer ta fem minuter. Och tur är det för imorse vaknade jag med halsvärk. Har jätteont i halsen och i näsan, och som astmatiker har man ju lite mer slem än alla andra så ni kan ju fantisera ihop själva vad jag hostar upp. Jag som skulle börja med träningen den här veckan! Buhu.


Här vill jag vara nu!

Bakdag

Den här helgen har jag träffat vänner och varit på Sivans, två gånger! Men det var faktiskt jättekul. Så härligt att träffa alla igen.

Idag har jag bakat hela dagen. Min pojkvän måste ha blivit glad när vaknade av doften från nybakade bullar. Förutom bullar så har jag bakat snickerskakor och cookies. De ser inte ut som de ska göra, vet inte vad som hände. Men de smakar vanligt iaf. Imorgon får vi gäster från England, måste ju göra ett gott intryck.

Nu ska jag ta en dusch och sen är det dags för den traditionella söndagspizzan, åt ju till och med söndagspizza på Rhodos. På tal om Rhodos så kom jag på lite fler sjuka saker från befolkning på ön. Man fick ha med sig 20 kg bagage när man reste till Rhodos men när vi skulle åka hem så fick vi veta att man bara fick ha 15 kg. Hur går det ihop sig? Det är ju inte så att man gör sig av med 5 kilo när man är på semester. Men vi hade tur och hamnade hos en snäll tant vid incheckningen, andra hade mindre tur och fick betala för massa övervikt. Dessutom gjorde de sönder både min och Willes väska, inga stora skador men ändå.


Resan

Rhodos var verkligen underbart! Vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell precis vid stranden. Vi hade en underbar utsikt över poolområdet och havet. Dock låg hotellet lite mer avsides än vi trodde så vi åkte en del buss, in till Faliraki (dit kunde man gå, men i värmen var det jobbigt) och till Rhodos stad som bara låg 1,2 mil bort.
Det var sjukt varmt i havet. Det var knappt svalkande. I skuggan var det runt 40 grader om dagarna, men som tur började det blåsa de sista dagarna så man klarade av att ligga i solen lite längre. Strandkanten var stenig, men det var inget man störde sig på. De var jättelena så det gjorde ju inte ont att stiga på dom. Jag blev genast 40 år äldre när jag såg de här stenarna och började plocka dom för att ta hem dom. Sen fick Wille hjälpa mig. Haha, hur många par i 20årsåldern tror ni brukar plocka sten?
Rhodos stad var den vackraste staden jag någonsin sett! Gamla stan bestod av ett av Europas bäst bevarade slott och låg precis vid hamnen. Det här slottet var gigantiskt och man hade byggt in massa affärer och restauranger. Jättemysigt!
På kvällarna brukar jag och Wille gå till en restaurang och sedan gå till en mysig bar och dricka lite fruktdrinkar.

Ett minus med Rhodos är att folket där inte har någon koll alls. När vi skulle hämta våra väskor på flygplatsen kom de på bandet där det stod Bryssel. När man åkte buss stod det alltid fel på dem vart de skulle, så busschauffören fick skrika ut genom dörren vid varje stopp. Trafiken är ju som de flesta vet helt crazy i Grekland. Nästan alla körde moped utan hjälm och skulle en bil svänga kunde man likväl sätta på varningsblinkers. Då vet ju resten att man ska svänga åt något håll iaf. Vi var på Water Park en dag, vi bodde jättenära, där såg man inte många badvakter. Det var ingen som sa till när nästa kunde åka så man fick gissa lite, och hade man tur så blev ingen skadad.

Sammanfattat så hade vi en jättebra resa! Tycker nog inte att man ska åka till Rhodos med ett gäng kompisar, tror det passar par mer. Men det är verkligen en jättevacker ö.

Här är några bilder, kommer lägga upp massa bilder på facebook senare. Tog trots allt 373 bilder!




I'm back!

Nu är jag hemma igen!
Det har varit en underbar resa med min älskling! Orkar inte berätta om den nu så jag gör det sen.
Var hemma runt 6, imorse alltså. Har sovit tre timmar sen dess, kan inte sova mer. Kommer ju vara trött som en lus sen, men så får det vara.
Nu ska jag packa över allt från resväskan till andra väskor för idag flyttar jag, Wille och Stina hem till Växjö igen. Förresten, hur glad blev inte jag att se min lilla katt igen?! Sjukt hur mkt man kan sakna ett litet djur.
På väg till Växjö ska vi även hämta soffan som vi har beställt. Gött! Sen ikväll ska jag återse mitt folk på Campus.
Okej, inte konstigt att jag inte kan sova. Händer ju massa roligt idag!

Men nu, frukost!


Rhodos

Nu sticker jag och han den där jag bor med till Rhodos! Kommer bli helt underbart. Det ska vara runt 36 grader där så vi får väl se om vi överlever.
Ha det så bra här hemma i Sverige, och hoppas att det kommer regna jättemycket här! ;)



Skar mig på rakhyveln när jag skulle stänga necessären. Det blöder fortfarande och svider. Men hellre ett litet skavsår i fingret än ett brytet ben.


Här är jag snart!

Är det inte onsdag snart?

Nu är det bara två dagar kvar till Rhodos! Längtar så mycket att jag nästan spricker.

Idag var jag och Wille och växlade pengar på banken. Hade nästan glömt bort att göra det så det var ju tur att det gick bra. Så nu är allt klart inför resan! Förutom packningen då. Jag packar i två olika väskor, en som ska till Rhodos och en som ska till Växjö. Vi kommer hem nästa torsdag och antagligen åker vi tillbaka till Växjö samma dag.
Idag har jag även fikat med Jennie på Snipen. Det var mumsigt. Har inte fikat där på evigheter. Nu träffar jag inte tösabiten på ett tag, men hon får komma till Växjö snart.

Nu ska jag packa lite och sen utföra någon träning av något slag, muskelträning då vill säga. Har gått ner 5 kilo den här sommaren, inte riktigt med mening. Mina muskler har tynat bort. Kommer få kämpa hårt i höst för att gå upp igen. Men som tur är så har jag muskelminne. Dessutom har jag nu en väldigt bra anledning till att äta godis!

Don't mess with me

Igår var min sista arbetsdag. Sorgligt, men samtidigt skönt. Nu är jag ledig tills skolan början och om en vecka ligger jag på Rhodos och solar!

Nu har jag för första gången i mitt liv anmält ett företag till konsumentverket. Det är det här företaget: http://www.eshop247.se/. Beställ aldrig någonting från den sidan! Ni vet ju vilket krångel jag har haft med min telefon. Jag skulle ju få pengar tillbaka och allt verkade så bra. Kontaktade företaget för någon vecka sen och undrade varför jag inte fått mina pengar ännu. Då var det för att något dröjde. Idag fick jag veta att jag inte kommer få några pengar tillbaka då de påstår att telefonen är fuktskadad. Säkert! Den är inte det minsta fuktskadad för jag hann ju knappt använda den. Kameran fungerade ju inte på den när jag fick hem telefonen. Har aldrig varit med om sådant här lurendrejeri. Men nu är dom anmälda så vi får väl se vad som händer.
Så lätt ska dom inte komma undan!



Nyvaxad

Vädergudarna är verkligen inte på min sida!
När jag skulle cykla till bussen tidigare idag så han jag inte mer än cykla någon meter innan regnet fullkomligt öste ner. Det åskade ju något sjukt också. Där cyklade jag och såg på när det blev översvämning på marken och hur mina jeans blev blötare och blötare, försökte hålla hårt i paraplyet samtidigt som jag kände att jag var det perfekta offret för blixten att slå ner i.
Väl framme vid busstationen så lättade ju självklart regnet. Det kändes som att jag badat med kläderna på. Till och med min bh var blöt. Och då hade jag jacka, tröja och linne som skydd. Sjukt! Och när jag skulle plocka upp pengar till bussen var dom också blöta. Regnet hade alltså tagit sig genom min väska och min plånbok.
Önskar jag hade haft kamera med mig så ni hade kunnat få se.

Jaja, hur gick det med vaxningen då? Det gick bra. Var lite nervös, men hon som gjorde det var jätteduktig. Har redan glömt bort smärtan, men jag vet att det stundtals kändes som att någon rev med sandpapper på en typ. Ganska skön känsla. Men ibland gjorde det så ont att jag nästan bet sönder läppen. Speciellt bikinilinjen, det var ju absolut värst. Kommer aldrig någonsin göra en brazilian wax iaf.
Men nu har jag fina och släta ben i fyra veckor, förutom lite bebisfjun som hon kallade det för som inte gick att ta bort. De syns knappt, men det lilla kan jag ju raka bort om jag stör mig.

Inväntar smärta

Nu ska jag snart åka in till stan. Idag ska jag vaxa benen och bikinilinjen. Aj!
Jag har sparat håret i två veckor nu för att det ska vara tillräckligt långt. Det var nog långt innan jag och Wille blev tillsammans som jag senaste inte rakade mig på två veckor. Ganska så överraskande har jag nu fått veta att jag har dålig hårväxt på benen. Fläckvis har jag faktiskt inget hår alls. Dessutom är de längsta håren på benen (ja de är olika långa också) bara 3 mm. Hade det inte varit så att man helst ska ha fem mm långa hårstrån för att det ska fastna så bra som möjligt på vaxremsan, så hade jag verkligen gläds över detta. Nu är jag mest orolig för att det inte ska gå att vaxa.
Men resten av året kommer jag vara glad över att ha dålig hårväxt ;)

Önska mig lycka till. Vi märker väl om jag kommer ut från salongen levandes.




Helgen

Det har varit så skönt att vara i Växjö i helgen. Längtar verkligen tills jag bor där igen (hur många gånger har jag skrivit det nu?)
Jag, Wille, Cilla och Dansken gick runt på stan på kvällarna och kollade på allt folk och band som spelade. Kollade bland annat på Rix Fm och såg Darin. Det var jättemysigt!
Igår passade jag och Wille på att storstäda lägenheten. Konstigt att det blir så stökigt fast man knappt varit där. Kommer ju vara skönt att komma tillbaka till en ren lägenhet sen iaf.
Idag packade vi med oss alla saker vi ska ha med oss till Rhodos nästa vecka. Tog tåget till Värnamo och nu sitter jag här i Fänestad igen.
Imorgon blir det jobb på mitt vanliga dagis igen. Ska bli roligt. Har bara två arbetsdagar kvar, om de inte frågar om jag vill jobba något mer då vill säga. Tycker att jag har jobbat lagom den här sommaren. Inte för mycket, och inte för lite.

Det roligaste under helgen var nog när Dansken satsade 10 kr på ett hjul och vann den här:



Livet är allt bra orättvist ;)

Karl-Oskar

Den här veckan har jag jobbat på fritids i Kärda. Tror inte det finns något roligare än att sitta och samtala med ett barn. De säger så mycket roliga saker.
Det bästa var idag när en tjej ritade upp några klumpar på tavlan och bad mig gissa vad det var för film. Kunde verkligen inte se vad det var för något och tjejen säger: Men hallå?! Det är ju vampyrskolan. Ser du inte det på spökena eller?
Haha, jag har aldrig sett vampyrskolan. Vad är det? Och de där som skulle likna spöken såg ut som en fotbollar utan luft. Lätt att gissa.

Imorgon bär det också av till Växjö. Det är Karl-Oskar-dagarna i helgen. Ska bli rikitgt trevligt. Längtar hur mkt som helst till Växjö. Vill bo där nu och leva mitt liv där igen. Och träffa trevligt folk! Det är det inte så gott om det här längre...


Uppdatering

Ni får ursäkta att jag inte bloggar så mkt längre, och jag kommer inte bättra mig. Det får bli en uppdatering lite då och då nu tills jag har flyttat tillbaka till Växjö. Då kanske jag tycker att det är roligt att blogga igen.

De senaste dagarna så har jag jobbat och tränat. Det är helt sjukt hur mkt muskelvikt jag har tappat nu under sommaren. Mina muskler har ersätts av fett. Vågen står inte ens på 50 kilo längre, skrämmande! Vill ju ha muskler, vill inte vara en liten fis. (Tro inte nu att jag vill vara ett stort muskelberg heller, jag vill se fit ut).

Igår åkte vi ett gäng till Halmstad och tältade. Jag hade verkligen så roligt! Det är ju konstigt att de spontana kvällarna oftast blir dom roligaste.

Upptäckte till min glädje att jag faktiskt är ledig imorn, så nu ska jag njuta av kvällen med en film, popcorn och the.


RSS 2.0